Захист України 10 кл.08.04.2024

 10 кл. 09.04.2024

Добрий день десятикласники!
Посилання на онлайн урок об 11-00

https://meet.google.com/sqt-twfn-uap

ТЕМА:Порядок надання домедичної допомоги в разі переломів і вивихів.

Перегляньте відео


Зробити конспект 

Перша допомога при вивихах та переломах  настанням зими "вуличний" травматизм сезонно зростає більш ніж в два рази, тому важливо знати, як надати першу допомогу при різноманітних видах травм.

 Вивих – повне або часткове зміщення кінців кісток, складових суглобу, що супроводжується розривом суглобової капсули.
Ознаки вивиху: - деформація в області суглоба, біль; - розходження в довжині між здоровою і пошкодженою кінцівками; - порушення рухливості кінцівки; 
Перша допомога: - знеболити з метою профілактики шоку; - надати кінцівці найбільш зручне положення, зафіксувати пошкоджений суглоб (накласти шину, тугу пов'язку); - спостерігати за станом кровообігу в пошкодженій кінцівці (визначити пульс нижче вивиху), якщо виявлено ознаки його порушення, то змінити положення кінцівки.
 Перелом – порушення цілісності кістки, що виникає під впливом травми або внаслідок хворобливих змін кістки. 
Переломи бувають закриті, при яких цілісність шкірних покривів не порушена, і відкриті, коли перелом супроводжується пораненням м'яких тканин, що становить небезпеку виникнення кровотечі та занесення інфекції.
 Ознаки перелому: - біль і різка болючість при доторканні безпосередньо в області перелому; - деформація кінцівки; - ненормальна (патологічна) рухливість в області, де немає суглоба; - крепітація (хруст) на місці перелому при легкому русі пошкодженої кінцівки. 
Правила надання першої медичної допомоги при переломах: - оглянути місце перелому (одяг, взуття при цьому розрізають); - зупинити кровотечу і накласти на рану асептичну пов'язку (при відкритому переломі); - для зменшення больових відчуттів і попередження шоку ввести знеболююче (анальгін, баралгін); - надати пошкодженій кінцівці зручне положення і накласти іммобілізуючу (фіксуючу) пов'язку

Домашнє завдання
1.Параграф №34 опрацювати текст
2.с.129 завдання №3,4 - письмово
3.Відповіді надіслати на Вайбер - 0675835639 або е-почту natalamahova77@gmail.com

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Захист України 11 кл 29.11.2023

Захист України 11 кл 06.09.2023

Захист України 11 кл.04.10.2023